top of page
  • Facebook
  • Instagram
graf_pun_01-08.png
TORNION TAPAHTUMAKESÄ 2023

MEÄN NÄKÖSIÄ
TAPAHTUMIA

Kaupunki herää kesällä eloon kun meän näköset, torniolaisen omintakeiset isot ja pienet tapahtumat ilmestyvät katukuvaan. Tapahtumat eivät ole mitään ilman kävijöitään ja haluamme kutsua sinut mukaan kesän kaikkiin rientoihin!

Täältä löydät ajankohtaiset tiedot kaikille tutuista isoista tapahtumista tai löytää uusia helmiä pienempien tapahtumien joukosta. 

Tule sieki!

Slogan_keltainen.png
Löydä meän henkeä huokuvia torniolaisia tapahtumia pitkin kesää ja tule osaksi tarinaa!
MEÄN TAPAHTUMAT
SYÖHÄÄN YHESSÄ
SYÖHÄÄN
YHESSÄ!

www.tornio.fi/syohaanyhessa/

Torniossa järjestetään hyvän ruoan ja kulttuuriesitysten tapahtuma, paikkana kaunis Apteekinpuisto. Mukana paikallisia ravintoloita, joista voit hakea herkullista 

noutoruokaa tapahtuman ajan. Puistoon voit tulla myös omien eväiden kera nauttimaan kesästä ja mukavasta tunnelmasta.

 

Tapahtumassa elävää musiikkia ja kulttuuriesityksiä.

Syöhään yhessä_logotaustalla.jpg
16.6. klo 17:00
Apteekinpuisto
PÄIVÄ MERELLÄ

Tule tutustumaan alueemme toimijoihin, joita yhdistää vesillä liikkuminen ja saaristo. Paikan päällä mm. viranomaiskalustoa. Voit tutustua veneisiin ja veneily toimintaan. Vieraile tapahtuman aikana päiväretkellä Kuusiluodossa taksiveneellä tai uutuutena päiväristeily M/S Leilalla tai Perämeren Jähdillä, jotka saapuvat Kemistä tapahtuman ajaksi. Tapahtumassa on huomioitu myös perheen pienimmät!

Leton venesatama kuva pohjoiseen päin (1).JPG
17.6. klo 12-16
Leton pienvenesatama
JUHANNUS KUKKOLAFORSENILLA

www.kukkolaforsen.se/fi/

Juhlimme juhannusta isosti ruotsalaiseen tapaan, perinteisiä herkkuja maistellaan runsaassa Juhannusbuffetissa. Kattauksia on neljä: klo 14, 16, 18 ja 20 suomen aikaa. Varaathan ajoissa paikkasi. Askartele oma kukkaseppele ja pukeudu valkoiseen mekkoon, niin sulahdat täydellisesti ruotsalaiseen juhannusperinteeseen. Klo 17 suomen aikaa koristellaan juhannussalko ja klo 18 tanssitaan ja lauletaan salon ympärillä ja juhlitaan vaikka koko yötön yö. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Jumalanpalvelus klo 12 ruotsiksi.

MidSommar-25.jpg
23.6. klo 14 alkaen
Kukkolaforsen
KALOTTJAZZ
BLUES

www.kalottjazzblues.net

Perinteinen Kalottijazz&Blues -festivaali järjestetään tänä kesänä jo 40. kerran! 

Kalottjazz&Blues levittäytyy viemään musiikin ilosanomaa rakkaan rajamme molemmin puolin. Voit nauttia keikoista mm. Aineenpuiston lavalla ja Haaparannan rantapuistossa. 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä festivaali tarjoaa kesällä 2023 vajaan 20 konsertin kokonaisuuden.

152.jpg
29.6.-1.7. 
TornioHaaparanta
KESÄRAJA

www.rajallakauppakeskus.fi

Kesän hauskin iltashoppailutapahtuma Rajalla kauppakeskuksessa tarjoilee sekä kesäistä ohjelmaa että loistavia tarjouksia! Kauppakeskuksen erikoisliikkeet ovat avoinna tapahtumapäivänä klo 21 asti.

2022_12_12_KesaRaja_screen.jpg
29.6. 
TornioHaaparanta
LEIKITÄÄN PIKKU
KAKKOSTA

http://yle.fi/lapset

Facebook

Pikku Kakkonen ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto kutsuvat lapsiperheet leikkimään ja laulamaan yhdessä Pikku Kakkosen väen kanssa. Leikkitirehtööreinä lavalla toimivat Nalle ja Leikki-Heikki. Musiikista vastaa viime kesältä tuttu Leikkiorkesteri kapellimestarinaan Tuomo Rannankari.

 

Pikniktapahtumaan on vapaa pääsy. Ota siis mukaan oma viltti ja tule nauttimaan iloisesta tapahtumasta koko perheen voimin. Konsertit taltioidaan paikan päällä. MLL Tornio yhteistyökumppaneineen järjestää tapahtumaan oheisohjelmaa.

Pikku-Kakkonen-logo.jpg
4.7.  klo 16–19, konsertti klo 17
Tapahtumakeskus Toranda 
TUO PYYHE
-SAUNAILTA

www.kukkolaforsen.se/fi/

Avoimien saunojen torstai Kukkolaforsenilla

Tervetuloa kokeilemaan useita erilaisia saunoja saunamaailmaamme, joka on myös Ruotsin Sauna-akatemian perustamispaikka. Kukkolan uimarannalta voit pulahtaa myös virkistävälle uinnille tai nauttia maisemasta lämpimässä paljussa. Klo 16-19 suomen aikaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kioskissa tarjolla juomaa ja ruokaa.

DSC_3520.jpg
6., 13., 20., 30.7.
Kukkolaforsen 
VÄÄRÄMÄEN VELJEKSET

arpelannuorisoseura.net

Arpelan kesäteatteri 2023 esittää lämminhenkisen maalaiskomedian 
Väärämäen veljekset. Joka kertoo kahdesta hyvin
erilaisesta aikamiespojasta ja heidän naisen kaipuustaan. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää ja sanonta, ”hiljaisissa vesissä ne
suurimmat kalat kutee”, saa merkityksensä. Käsikirjoitus Raimo Suuronen.
Ohjaus Sari Pohjanen.

arpelankesateatteri.png
 9., 11., 13., 15., 16.7.
Könöläntie 28 
KUKKOLAFORSENIN
KULTTUURIPÄIVÄT

www.kukkolaforsen.se/fi/

Kukkolaforsenilla on joka vuosi kulttuuripäivät, jolloin esittelemme aitoa kulttuurikyläämme. Esittelemme patan rakennusta, vesikäyttöistä sahaa, jauhojen jauhatusta, kalastusmuseota ja puulastujen valmistusta. Vanha pirtti on avoinna katseltaviksi. Opastettuja kierroksia kulttuurikylään, saunamuseoon ja siianlippoussillan rakentamiseen. Lue lisää tapahtuman sisällöistä Kukkolaforsenin nettisivuilta!

Pata-209_600x400.jpg
12.-15.7.
Kukkolaforsen 
TORNIO NORD

showlink.fi/shows/tornionord23/

Kaikkien rotujen Tornio Nord näyttely järjestetään toista kertaa Torniossa. Näyttelyyn odotetaan noin 2000 koiraa. Arvostelu alkaa molempina päivinä klo 10. Järjestäjät: Alatornion Metsästysseura ry ja Pumit ry

dogs-733639_960_720.jpg
15.-16.7.
Tapahtumakeskus Toranda 
TWIN CITY
FESTIVAL

www.twincityfestival.com

Twin City Festival järjestetään tutussa paikassa Aineen taidemuseon puistossa, ja suuren kysynnän vuoksi myös bileteema jatkuu! Twinkkarin ohjelmisto on aikaisempina vuosina koostettu parhaista biletähdistä, ysäritahdeista, sekä lavatanssien kuninkaallisista. Tänä vuonna bileet tarjoavat muun muassa Erika Vikman, Michael Monroe, Teflon Brothers, Yölintu, Matti ja Teppo, Teleks, Mikko Alatalo, Waldo´s People, Petri Nygård ja monta muuta 

Liput myy Ticketmaster ja Tornion, Kemin, Rovaniemen ja Oulun Prismat.

TWINKKARI-PROFIILIKUVA1.png
21.-22.7.
Aineen puisto
SIIKAFÄSTIT SUOMEN KUKKOLANKOSKELLA

www.kukkolankoski.fi

Perinteisillä Kukkolankosken Siikafästeillä on kunnioitettu jo pitkään vaellussiian nousua Tornionjokeen. Tule viettämään aikaa kauniissa perinteisessä kulttuurimaisemassa, varrassiikaa ja muuta kalaruokaa nauttien. Samalla sinulla on mahdollisuus tutustua vanhaan, mutta elävään koskikalastuskulttuuriin, musiikin soidessa taustalla.

thumbnail_Kuva4.jpg
29.7. klo 11-15
Kukkolankoski
SIIKAFÄSTIT RUOTSIN
KUKKOLAFORSENILLA

www.kukkolaforsen.se/fi/

Juhlat ovat kunnianosoitus vaellussiian saapumiselle. Koskelle on keskiajalta lähtien kokoontunut ihmisiä läheltä ja kaukaa kokemaan juhlan ja syömään vasta lipottua ja savustettua siikaa. Kerromme siiasta, kalastus kulttuurista, ja miten pata rakennetaan. Tarjolla on erinomainen buffet, jossa tietysti siikaa monessa muodossa.

sikfest2009 (10).JPG
29.7.-30.7. 
Kukkolaforsen
STARTTI

rajallakauppakeskus.fi/

Tervetuloa starttaamaan syksy ja löytämään jotain uutta, esimerkiksi uusi harrastus tai vapaaehtoistoiminta! Lauantain ohjelmassa on harrastusesittelyä nuorille sekä aikuisille. Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin kauppakeskukseen.

2023_04_14_Rajalla_Startti_IG_post.png
12.-13.8. 
Kauppakeskus Rajalla
YÖTÖN- NATTLÖS FESTIVAL 

Yötön- Nattlös Festival tuo esittävää taidetta eri puolilta Pohjoismaita kahden maan rajalle TornioHaaparantaan. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen ohjelmiston teatteria, tanssia ja performanssitaidetta. Tapahtuma on kunnianosoitus 2000-luvun taitteessa toimineelle edeltäjällemme Euroopan naisteatterifestivaalille, sekä pyrkimys elävöittää ja osoittaa tukea ja kiinnostusta kaupunkien esittävän taiteen kenttää kohtaan. 

 

www.yotonnattlosfestival.com

Instagram: @yotonnattlosfestival

yoton_nattlos kopio.jpg
18.-19.8.
TornioHaaparanta
KANSALLISJOKIEN PÄIVÄ

www.kukkolaforsen.se/fi/

Kansallisjokien päivänä met juhlistamma vappaana virtaavaa väylää! Tornionjoki on Euroopan pisin vaphaana virtaava, valjastamaton joki sekä tärkeä kutujoki lohikaloille ja nahkiaiselle. Ravintolassa on tarjolla 6 ruokalajin menu huolellisesti valituilla viineillä. Varaathan pöytäsi ajoissa!

 

Pimeän tultua klo 22.00 suomen aikaa soihtuveneet laskevat kosken. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Sommar 2010 674.jpg
19.8.
Kukkolaforsen
SUOMILIVE WÄYLÄ – TORNIO

Ensimmäistä kertaa järjestettävä ja jo nyt kansainvälinen SuomiLive Wäylä tuo Tornioon eturivin artistit.
Luvassa on viihtyisä ja rento kaksipäiväinen festivaali Wäylän rannalla. Varaa paikkasi nyt!

www.suomilive.com 

tornio-profiilikuva.png
25.-26.8
Greenline piha-alue
SAUNA FESTIVAALI

www.kukkolaforsen.se/fi/

Kukkolaforsenilla perustettu Ruotsin Sauna-akatemia järjestää Sauna Festivaalit. Päivä aloitetaan seminaarilla, jossa kerrotaan saunatieteen uusista tuulista. Nautimme päivälliseksi savustettua siikaa ja saunotaan koko ilta. Esiintymässä paikallisia muusikoita.

Kukkolaforsen 20120609 598.jpg
25.-26.8
Kukkolaforsen
LAPPARIN LIIKUNTA- 
JA HYVINVOINTIPÄIVÄ

www.lappari.fi/

Meillä voit temppuilla jättimäisessä aktiviteettiuitossa, hikoilla ryhmäliikunnassa, selviytyä pakohuoneesta ja tutustua Tornion panimon tuotantoon. Päivän aikana paljon erikoistarjouksia!

thumbnail_Lappari_ympyrä_valkoinentausta.png
25.-26.8
Vesaisenkatu 1
TORNIO NEULEFESTARIT

Tornio Neulefestarit I Stickfest I Knit Fest on ohjelmallinen käsityötapahtuma, joka kokoaa Tornioon neulonnan harrastajia ympäri Tornionjokilaaksoa, rajan kummankin puolen ja kauempaakin. Kutojat, neulojat ja kaikki käsillä tekemisestä kiinnostuneet!

https://www.facebook.com/Neulefestarit

Neulefestarit 2023.jpg
1.-2.9.
Aineen taidemuseo
PERÄPOHJOLAN 
MARKKINAT

Historiallinen käsityöläismarkkina- ja elämystapahtuma, joka toteutetaan Torniossa, aikakauden ympäristössä. Markkina-alueelle on vapaa pääsy.

 

Markkinat tarjoavat aikahypyn 1900-luvun alun Tornioon! Tule mukaan markkinoille, joilla voit sekä ostaa laadukkaita käsitöitä ja leivonnaisia että aistia historiallista ilmapiiriä sekä nauttia ajan henkeen kuuluvasta ohjelmasta.

Peräpohjolan markkinat Myyntikoju1 Anna-Erika Heikkilä.jpg
1.-2.9.
Rantakatu 
MUUTA MUKAVAA MEÄN KESÄSSÄ
  • Lappari Activity Park avoinna joka päivä klo 12-19

  • 21.6. Liikkuva Laulureppu Åsröminpuiston lavalla klo. 14

  • 25-27.8. Border Pride kulkue ja puistojuhla

ice-cream-926426_1920.jpg
Tornio
TWIN CITY FESTIVAL
KALOTTJAZZ BLUES
PERÄPOHJOLAN MARKKINAT
NEULEFESTARIT
PIKKU KAKKONEN
PÄIVÄ MERELLÄ
MUUTA MUKAVAA MEÄN KESÄSSÄ
SUOMILIVE WÄYLÄ
SIIKAFÄSTIT
YÖTÖN
LAPPARIN LIIKUNTA- JA HYVINVOINTIPÄIVÄ
SAUNA FESTIVAALI
KESÄRAJA
TUO PYYHE -SAUNAILTA
JUHANNUS KUKKOLAFORSNILLA
VÄÄRÄMÄEN VELJEKSET
KUKKOLAFORSENIN KULTTUURIPÄIVÄT
TORNO NORD
STARTTI
KANSALLISJOKIEN PÄIVÄ
bottom of page